Lader til elbil, Tesla ladestation – Hvilken skal du købe?

Forventet læsetid: 7 minutes

Er det nødvendigt med en lader til elbil i hjemmet?

Tesla supercharger netværket betyder, at det er ikke nødvendigt, at have en elbil lader i hjemmet men det kan være både en besparelse på el, komfort, og nødstilfælde, som gør, at du alligevel gerne vil have en elbil lader i hjemmet. Dette gælder en transportabel oplader til din Tesla.

Af sikkerhedsmæssige årsager, er det ikke en god ide, at oplade din elbil via et 220V stik, udover at opladningstiden bliver uforholdsmæssigt lang. Så hvis du allerede oplader din elbil uden ladeboks, så er det en god ide at få en installeret nu. Det vil spare dig penge, lade din elbil hurtigere, og mere sikkert.

Skal du købe eller leje din elbil lader til hjemmet?

Nogen ladeoperatører tilbyder abonnement og refusion af elafgift. Hvad betyder det for mig når jeg skal vælge hvilken oplader jeg skal købe eller leje?

Betydning af “abonnement” er ikke særlig godt beskrevet og kan være lidt forvirrende hvis man ikke har været elbil ejer før. Så her kommer en simpel forklaring.

Som udgangspunkt får man refunderet elafgiften ved opladning af sin elbil. Dog kan man ikke får refunderet elafgiften som privatperson. Så når man køber sin elbil lader til hjemmet så betaler man normal elpris, men lejer man en elbil lader igennem en ladeoperatør, så betaler man et abonnement og igennem dette abonnement får man refunderet en del af elafgiften.

Leje af elbil lader

Vælger du at leje en ladeboks hos en ladeoperatør, betaler du et månedligt abonnement til ladeoperatøren. Du betaler selv for strømforbruger igennem din elregning men får refunderet elafgiften igennem ladeoperatøren.

Køb af elbil lader

Køber du din ladeboks så kan du ikke modtage refusion af elafgiften da det ikke er muligt for privatpersoner, men kun for ladeoperatøren.

Hvilken elbil lader er bedst for dig?

Både Tesla’s wall connector og Easee’s Smart Ladeboks er begge blandt de bedste i kvalitet, men vores valg af Easee som vinder, skyldes, at den inkluderer elmåler og har wifi-connection, hvilket giver mulighed for anvendelse af APP til at (1) måle dit elforbrug og (2) at smart oplade når elprisen er lavest. Set bort fra elmåler og smart kontrol af opladning, er de begge blandt de bedste på markedet.

Tesla ladestation “Tesla Wall Connector”Easee Home Ladestation – 22kW – 32A – Type 2 (230V, 3-faser)
Tesla Wall ConnectorEasee Home Ladestation - 22kW - 32A - Type 2
Original Tesla Wall ConnectorVeldesignet og smart ladeboks med wifi forbindelse, som du kan forbinde til din mobil APP, følge dit forbrug og kan lade din elbil til lavest mulig elpris.
Effekt: Max. 22 kWh Effekt: Max. 22 kWh / 32 Amp
Opladningshastighed: 46-65 km pr timeOpladningshastighed: 46-65 km pr time
Ladekabel: Type-2 kabel (2,5 og 7,5 m)Ladekabel: Type-2 kabel med indbygget “Tesla knap”.
Ladeboks dimensioner:Ladeboks dimensioner:256,0 x 192,0 x 105,0 mm (D x B x H) 
Integreret belastningsbalancering men INGEN elmålerIntegreret belastnings-balancering og el-måler
Een variant sølv/sortFås i flere forskellige farver
Alle vægophængte ladere leveres med et specialkabel, der fås i to længder: 2,5 meter kabel og 7,5 meter kabel. Inkluderet i prisen er følgende: Lader i sort, bagplade i sort, frontplade i valgfri farve, 5 års garanti, software-opdateringer og hverdags-support. 
Ca. kr. 4,050Ca. kr. 6.300
Se Tesla Wall ConnectorSe Easee Home ladeboks

Maksimal opladningshastighed for Tesla modeller

Opladningshastigheden er begrænset af din Tesla models oplader. Så selvom producenterne af ladebokse lover højere effekt, så kan du ikke lade hurtigere med en Tesla ladestation end opladeren i elbilen tillader. En typisk elinstallation i et hus vil kunne levere 11 kWh, så både en Tesla Wall Charger eller Easee Home Ladestation vil være alt hvad du behøver til een elbil.

Supercharger stationer forbigår opladeren i elbilen og kan derfor oplade din Tesla langt hurtigere end hvad der er muligt via din hjemmelader.

Tesla ModelOpladningshastighed / Ekstra rækkevidde
Model 311 kWh / 65 km per time
Model S  / Model X16,5 kWh / 69-77 km per time
Model S før maj 201611 eller 22 kWh (se din Tesla’s konfiguration)11 kWh: 50 km per time22 kWh: 100 km per time

Aflæsning af elforbrug via Easee APP

Easee Home ladeboksen inkluderer en godkendt elmåler og kan tilsluttes wifi, hvilket giver mulighed for at anvende Easee APP til at overvåge dit elforbrug, og styre opladningen, således at din Tesla er ladet fuldt til den laveste pris, når du skal bruge bilen.

Easee APP

Tesla’s Wall Connector er ikke udstyret med godkendt måleudstyr. Hvis du har behov for denne funktion, skal du installere en MID-godkendt måler foran opladningsstikket, hvilket installeres af din autoriserede elinstallatør. Husk derfor at medregne omkostningen for dette når du modtager tilbud for installation af din elbil lader til hjemmet.

Vælge en universel ladestation, så som Easee Home Ladestation, så er alt inkluderet i prisen, med undtagelse af installationen.

KONKLUSION – Hvilken ladestation er den bedste at købe?

Både Tesla’s og Easee’s ladestation tilbyder den samme sikkerhed og opladningshastighed, men Easee’s lader inkluderer en godkendt mid elmåler, som giver mulighed for at holde styr på elforbruget, og den kan måle mængden af el, som leveres tilbage til elnettet.

En sådan mid-elmåler koster typisk kr. 1.000 uden installation. Der skal dog tages højde for, at denne elmåler IKKE kan styre, hvornår det er mest rentabelt at oplade og dermed optimere dit elforbrug.

Derfor mener vi klart at hjemmeladeren fra Easee er den bedste da den inkluderer godkendt elmåler, at smart opladning via APP. Den ekstra omkostning der er ved Easee opvejes af de nævnte fordele.

Værd at vide inden du køber en elbil lader til hjemmet

Installation kræver en autoriseret elinstallatør

Installation af din hjemmelader kræver en autoriseret elinstallatør. Priserne for installation afhænger af din lokale forhold, og derfor bør du indhente mere end et tilbud på installation. Du kan finde en liste af installatører på Tesla’s hjemmeside her, som også kan håndtere installation af Easee hjemmelader.

Løst eller fastmonteret ladekabel?

Med fastmonteret ladekabel kan du nemt og enkelt tilslutte din bil uden at skulle finde et kabel frem, hver gang du skal oplade elbilen, og samtidig minimerer du risikoen for tyveri, da kablet sidder fast i ladeboksen.

Med et løst ladekabel behøver bilen ikke nødvendigvis at passe til stikkontakten, da du både kan have en elbil med type 1-stik eller type 2-stik. Denne løsning er specielt god, hvis der er flere elbiler i husstanden, og det vil værdsættes af andre gæster med elbil.

Spar penge på din opladning uden abonnement

APP, som hjælper dig med at oplade, når det er billigst

Automatisk opladning, når elprisen er lavest, og færdig opladet, når du skal bruge din elbil.

Hvis dit kørselsbehov er lavt, og det ikke kan svare sig med “abonnement”, så kan du benytte dig af APP’s uden abonnement og el-refusion. True Energy kan hjælpe med automatisk at lade, når strømmen er billigst. så din elbil er fuldt opladet, når du skal bruge den.

true energy app

Få både service og refusion af el-afgiften med Abonnement

For at kunne få refusion af dit elforbrug til din elbil skal du have en abonnement hos en ladeoperatør, da privatpersoner IKKE kan få el-refusion. Med en abonnementsløsning kan du stadig selv eje din hjemmeladestation og få refusion af el-afgiften, og tilmed også få inkluderet service og eventuel erstatning af din ladeboks ved fejl.

Abonnementsudbydere som elbil ejerne synes godt om

LIBLE

Trustpilot 4.2 / 5.0

Abonnement

kr 249 pr md, med ladeboks

Installation

LIBLE leverer og ejer ladeboksen og du betaler for installation.

Zappmobility

Trustpilot 4.6 / 5.0

Abonnement

kr. 75 pr md, uden ladeboks

Installation

Du betaler for ladeboks og installation og du ejer ladeboksen.

VIGTIGT – Hvad indeholder en abonnementsaftale for en Tesla ladestation?

#1 Hvormeget er el-afgift refusionen?

Husk at checke, hvad der står i din aftale i forhold til tilbageførsel af elafgiften og hvormeget du får, da det varierer imellem ladeoperatører.

#2 Er abonnement med eller uden ladestation

Nogen ladestation operatører ejer installerer og ejer ladestationen, andre hjælper med installationen men du køber og ejer selv ladeboksen. Derfor skal du være opmærksom på om dit abonnement er med eller uden leje af ladestation.

#3 Hvad koster installationen af ladestationen?

Du skal også være opmærksom på hvad prisen er for tilslutning af ladestationen og om der er en omkostning forbundet med at afinstallere laderen igen. Hvis du har en hjemmelader installeret, så skal du have vished for at den kan bruges sammen med dit abonnement.

#4 Hvad indeholder serviceaftalen?

Abonnementsaftaler kan indeholde noget forskelligt men de bedste ladestation operatører har aftaler som indeholder følgende:

  • aflæsning
  • refusion af el-afgift
  • reparation eller erstatning af ladeboks ved fejl

#5 Medfølger der en APP til ladestationen?

For at kunne følge dit forbrug og styre at du lader elbilen når strømmen er billigst så skal du sikre dig at der følger en APP med i dit abonnement.

Du finder i øvrigt laderkabler til en god pris på Amazon her:

Find laderkabler på Amazon

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder, tips & tricks og gode tilbud til dig og din Tesla