ABB Terra AC ladeboks – evaluering ladeboks, installation og priser

ABB Terra ladeboks – Opladeren med alt du har brug for til smart og hurtig opladning af din elbil.

Hvad er fordelene og ulemperne ved ABB Terra AC ladeboks? Og hvad er prisen inklusiv installation, og hvor er det billigst at købe den? Det har vi kigget på i vores evaluering af ABB opladeren i denne artikel.

ABB Terra AC ladeboks er en smart og kompakt oplader, designet til sikker og effektiv opladning af din elbil derhjemme. Med indbygget kommunikation, forbrugsmåler, indbygget beskyttelse og belastningsstyring, er denne ladeboks et oplagt valg til privatboliger, boligforeninger, virksomheder, hoteller, konferencecentre og parkeringshuse. Helt sikkert en ladeboks vi ville vælge, hvis ladeboksen absolut skal være hvid, og ikke skal bruges til opladning med solenergi fra solceller.

ABB terra ladeboksen kan lade fra 3,7 til 11 kW i private hjem, og helt op til 22 kW i erhvervsbygninger. Det betyder, at selv når dit elforbrug i husstanden, som typisk har en 11 kW installation, er højst og tæt på f.eks. 7 kW, så er der stadig strøm til at oplade din elbil.

FordeleUlemper
Brugervenlig: Med den tilhørende app kan du nemt tænde og slukke, aflæse energiforbrug og foretage indstillinger for belastningsstyring og opdatere software.Ikke kompatibel med solcelleanlæg: ABB Terra ladeboks kan ikke oplade direkte fra solcelleanlæg.
Kompakt design: Pladsbesparende design muliggør problemfri installation på væg eller sokkel.
Fleksibel opladning: Kan installeres som stand-alone eller fungere sammen i en gruppe med flere.
Høj kvalitet: Bred vifte af tilslutningsmuligheder, herunder 4G, wi-fi, Bluetooth og Ethernet.
Sikkerhed og beskyttelse: Integreret jordfejls- og overspændingsbeskyttelse beskytter både bruger og bil, og eliminerer behovet for et type B-fejlstrømsrelæ.

ABB Terra produktinformation

Vores evaluering

Opladningseffekt

3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW, 22 kW

El-refusion

Ja, godkendt til el-refusion

Solcelle kompatibel

Nej

ABB Terra 11 kW ladeboks i hvid med type-2 udtag

ABB Terra overblik

Mål (HxBxD): 242 x 180 x 75 mm
Vægt: 1,3 kg
Faser: 1-fase (3,7 kW – 7,4 kW) og 3-faset (11 kW – 22 kW)
Ladehastighed: 3,7 kW / maks. 22 kW
Trådløs: Wi-Fi, Bluetooth, RFID, 4G
Fejlstrømbeskyttelse: Integreret jordfejls- og overspændingsbeskyttelse
Tyverisikring: Ladekabel kan fastlåses permanent i ladeboksen
Garanti: 5 års garanti

Detaljerede tekniske specifikationer

LadeboksUdbyderPris ladeboksPris installationSamlet prisService & refusionsaftaleOmkostning 5 årSolcelle kompatibel
ABB TerraZapp4.599,-4.199,-8.798,-75,- pr md.13.298,-Nej

Zapp er pt det eneste sted, vi har kunne finde, hvor installation medfølger og den samlede pris for ladeboks og installation er attraktiv. Du kan tilmed vælge abonnement for elrefusion og service på ladeboksen, alt fra et og samme sted.

ABB Terra har integreret godkendt MID måler og WiFi og kan derfor nemt tilsluttes abonnement for refusion af elafgiften hos de fleste udbydere som tilbyder elrefusion og abonnement. Køber du din ABB Terra ladestander hos f.eks. Zapp så kan den købes inkl. installation og med frit tilvalg af serviceaftale og abonnement for elrefusion. Zapp har pt. den laveste samlet pris for ABB ladeboksen med installation. Du kan frit vælge, om du vil tegne abonnement for elrefusion og evt service af ladeboksen, eller om du blot ønsker at købe ladeboksen med installation.

ABB Terra ladeboks kommer med en dedikeret app, der giver brugerne mulighed for at styre og konfigurere deres opladningsindstillinger. Her er nogle af de vigtigste funktioner:

Styring af opladning: Appen giver dig mulighed for at styre opladningen af din elbil. Du kan indstille, hvornår du vil have bilen fuldt opladet, og appen vil automatisk starte opladningen på det tidspunkt, hvor strømmen normalt er billigst.

Aflæsning af energiforbrug: Appen giver dig mulighed for at aflæse ladeboksens energiforbrug. Du kan se, hvor meget strøm du har brugt til at oplade din elbil, hvilket kan hjælpe dig med at optimere dit strømforbrug.

Opdateringer: Appen giver dig mulighed for nemt at opdatere din ladeboks’ software, hvilket sikrer, at du altid har de nyeste funktioner og forbedringer.

ABB Terra laderen kan åbnes og låses via RFID brik, men har ikke noget display til intelligent styring af din opladning. I stedet kan du bruge enten app’en eller ABB’s webportal til at styre laderens funktioner og avancerede indstillinger for opladning af din elbil eller hybridbil.

Abb Terra oplader elbil i privat indkørsel
  • LED-baren lyser blå, når ladningen foregår.
  • LED-baren lyser grøn, når ladningen er fuldført.
  • Ladekablet er 5 – 7 meter langt og fastmonteret.

Farver – hvid, hvid og hvid

Vi ville selfølgelig gerne have vist nogle farvevarianter af ABB ladeboksen, men det er stadig kun muligt at få ladeboksen i hvid. Men hvis du nu har en farve i garagen eller husmuren, som passer godt til en hvid ladeboks, så er ABB ladeboksen jo fantastik minimalistisk og tager ikke meget plads. Plus, det er super nemt at se de grønne lys som tændes når elbilen oplader.

NY ABB Terra Home ladeboks på vej i 2024. Den nye Terra Home ladeboks har gennemgået et komplet re-design og kan købes i 3 forskellige farver. Læs mere her

ABB Terra ladebokse med type-2 udtag monteret på husmur

ABB ladeboksen opfylder naturligvis de højeste standarder for sikkerhed og blandt de væsentligste sikkerhedsfunktioner er:

  1. Indbygget beskyttelse imod fejlstrøm og personskader og skader på installationer og elbil
  2. Belastningsstyring så du undgår sikringerne “springer”
  3. Automatisk fastlåsning af ladekabel under opladning
  4. Mulighed for permanent fastlåsning af ladekabel i ladeboksens type-2 udtag. Alternativt kan du vælge fastmonteret ladekabel.

Søger du en ladeboks i et mere spændende design, anden farve, eller en ladeboks som kan lade med grøn strøm fra dine solceller, så er følgende nogle af de bedste ladeboks alternativer. Har du et solcelleanlæg og gerne vil kunne oplade din elbil med grøn energi fra dine solceller, så kan du læse mere her om ladebokse til solceller.

Easee lite ladeboks

Den bedste ladeboks, passer til solceller .. og billigst

Se detaljer om Easee Lite

Zaptec Go ladebokse

Pålidelig, intelligent og blandt de bedste ladebokse

Se detaljer om Zaptec Go

Wallbox Pulsar Max

Simpel, robust, og gennemprøvet ladeboks

Se detaljer om Wallbox Max

På CES messen i 2023 lancerede ABB deres ny ABB Terra Home ladeboks, et fantastisk fremskridt som betyder at du kan oplade din elbil med solceller og anden vedvarende energi, og den kommer i komplet nyt design og 3 forskellige farver.

Ny ABB Terra home ladeboks oplader elbil i garage
New ABB Terra Home ladeboks i nyt design og nye farver

Smart opladning

ABB Terra kan tilkobles internettet, og den er OCPP-klar, hvilket betyder, at du kan forbinde den med tredjepart apps som f.eks. Monta, eller den app, som dit elselskab tilbyder til monitorering og styring af opladning.

Med ABB appen kan du se hvor meget strøm, der er brugt til opladning af elbilen, samt styre hvornår opladning skal starte eller stoppe OG planlægge tidspunkt for opladning, hvor strømmen typisk er billigst.

Tilbehør

De eneste valgmuligheder på en ABB Terra AC er, om du vil have fastmonteret ladekabel eller type+2 udtag til dit type+2 stik. Ladekablet kan hænges på ladeboksen, og vil du have en kabelholder kan du hos Zapp.dk finde forskellige kabelholdere til formålet.

Hvorfor købe en ABB Terra AC ladeboks?

Da ABB Terra kommer i et nyt design, og med helt ny intelligens, som kan kommunikere med solceller og oplade med vedvarende energi, så er valget af den nye ladeboks blevet endnu nemmere. Vi mener, at ABB har den klar mest driftssikre, pålidelige og sikre ladeboks på markedet, og med det opdaterede design, flere farver og opladning med vedvarende energi, er det klar den vi ville vælge.

Detaljerede specifikationer

Dimensioner (HxBxD)195 x 320x 110 mm
Min. og maks belastning3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW, 22 kW
Ladeeffekt1-faset 7,4 kW / 32A 3-faset 22 kWh (TN-netværk / 32A 3-faset 12,7 kWh (IT-netværk)
LadestikLadestik type 2
Sikkerhed / adgangskontrolIntegreret jordfejls- og overspændingsbeskyttelse beskytter både bruger og bil, og eliminerer behovet for et type B-fejlstrømsrelæ.
Ladeboks kan åbnes og låses via RFID brik og mobilapp
Ladekabel kan permanent fastlåses i ladeboksen, hvis du ikke har valgt en model med fastmonteret ladekabel.
RFID / NFC chiplæserJa
Indbygget DC strømovervågningJa
BelastningsafbalanceringJa, op til 3 ladebokse
Integreret elmålerIndbygget godkendt MID elmåler
BluetoothBluetooth lavenergi (BLE 4.1)
WIFI4G LTE-M samt 2,4 GHz Wifi, som altid er tilsluttet.
OCPP-klarJa, ladestationen kan kommunikere med tredjepart apps som Monta og Smart Charge, så opladningen kan styres efter tidspunkter, hvor strømmen er billigst.

Datablad for ABB Terra AC 22kW ladeboks med 4G.

Ofte stillede spørgsmål om ABB Terra

Skriv en kommentar