Tesla Model X

En SUV, der sprænger rammerne

Billede af Tesla Model X

Tesla Model X

Denne elektriske SUV har et blæret high-tech udseende med “Falcon Wing”-døre, men selvom den måske ikke er hvad man forbinder med en konventionel familiebil, har Tesla Model X plads til hele familien med fokus på velvære og plads til leg. Med en enorm detaljegrad inden for materialer er modellen samtidig den mest aerodynamiske SUV i verden.

Fordele

Hurtig acceleration

Fra 0-100 på 2,6 sekunder

Lang rækkevidde på en opladning

Kører minimum 536-560km på en opladning (est.)

High-tech infotainment system

Opladning og underholdning til alle passagerer.

“Falcon Wing”-døre

De giver mere plads til hurtigt at komme ind og ud. Især praktisk, hvis du har meget bagage.

Automatisk baneskifte og banecentrering

 Hjælper dig med at styre bilen til perfektion med minimal indsats.

Ulemper

Ingen Android Auto / Apple CarPlay

Der er desværre ingen mulighed for dette. Om det kommer i fremtiden ved vi ikke.

Høj startpris

Det er en dyr model, der minimum koster 764.990 DKK

Mere om Model X

Se flere specifikationer om Tesla Model X

Model X kommer i to udgaver; Long Range, der har dobbelt motor og Plaid, der har tri-motor og derudover den hurtigste accelerationsevne for en SUV nogensinde. Begge udgaver har firhjulstræk.

Long Range er et godt valg, hvis du gerne vil kunne komme langt på en opladning. Den tager dig nemlig hele 560 km på en omgang batteriopladning. Hvis du til gengæld altid har drømt om at tilføje lidt sportsvognsfølelse til din familiebil, er Performance (Plaid) som skabt til dig. Den kan få dig op på 100 km/t på bare 2,6 sekunder.

Som alle andre Teslaer er Model X designet til at være et meget sikkert køretøj. Det lave tyngdepunkt, den rigide struktur og materiale foran og bagved, der er lavet til at tage stødet fra et eventuelt uheld, skaber en høj grad af beskyttelse og sikkerhed.

Tesla X kommer i standardudgaven med fem sæder, men kan også fås med seks sæder fordelt over tre rækker eller med helt op til syv sæder fordelt over tre rækker, med tre sæder i midten. Sæderne er som udgangspunkt af sort læder, og giver et lækkert og kvalitetsbevidst indtryk. Du kan også vælge hvide eller cremefarvede lædersæder, hvis det er mere dig. Tesla Model X har samtidig en ekstrastor forrude, der giver dig og dine passagerer mulighed for at nyde udsigten fra de behagelige sæder.

Som nævnt er en af modellens mest unikke funktioner nok “Falcon Wing”-dørene, der er hængslet fast på taget i stedet for siden af bilen. De åbner og lukker automatisk, og gør det blandt andet lettere for dig at pakke bilen – og nå ja, så ser det da også ret blæret ud med de åbne døre, der ligner vingerne på en stor falk.

Køreoplevelse i Tesla Model X

Køreglæden er garanteret i en Tesla X med modellens helt nye aerodynamiske dæk med lav rullemodstand. De sikrer god kontakt til vejen, og du kan være sikker på en behagelig køretur uden alt for mange bump. Derudover hjælper bilens autopilot dig med at styre, accelerere og bremse helt automatisk, selvfølgelig under dit opsyn. Du slipper altså for nogle af de lidt mere kedelige ting ved at køre bil, og kan bedre nyde køreturen.

Automatpiloten er meget veludviklet i Tesla X, og du vil med garanti hurtigt blive rigtig gode venner med den. Den hjælper dig sågar med sikkert at skifte bane automatisk, når du kører på motorvejen. Modellen har derudover også et indbygget banecentreringssystem, der hjælper dig med at holde bilen centreret på vejen, når du kører.

Bilens kvalitet som familiebil kommer for alvor til udtryk med den trådløse Bluetooth og USB-C opladning til alle passagerer. Der er nok strøm til, at alle kan oplade deres tablets og laptops hurtigt på samme tid. Hold derudover børnene beskæftiget på køreturen med trådløse spil på skærmene ved hvert sæde med de dertilhørende trådløse konsoller.

Tesla Model X rækkevidde

Model X er den elektriske SUV i verden, der tager dig længst på en enkelt opladning. Long range-udgaven har en rækkevidde på 560 km og går fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder.

Plaid har en rækkevidde på 536 km og går fra 0-100 km/t på 2,6 sekunder.

Du kommer altså hurtigt af sted, og med adgang til Teslas effektive opladernetværk vil du komme til at bruge mindre tid på at oplade og mere tid på vejen.

Hvad koster en Tesla Model X

Model X er i den helt høje prisklasse, og startprisen er på omkring 764.990, – DKK for en Long Range model. Har du kastet din kærlighed på en Plaid, skal du af med omkring 899.990, – DKK.

Den høje pris betyder selvfølgelig, at mange må se efter andre, billigere modeller, men hvis du prioriterer midlerne på denne model, får du til gengæld et spændende og innovativt bud på en familiebil for pengene.

Seneste om Tesla Model X

Billede af Tesla ladestation

Tesla er det mest populære mærke på markedet for elbiler– …

Se mere

Billede af Tesla Model Y

Tesla kender de fleste efterhånden. Det er et amerikansk børsnoteret …

Se mere

easee-home-ladestation

Tesla bilerne har efterhånden været på det danske marked i …

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder, tips & tricks og gode tilbud til dig og din Tesla