Tesla Model X

En SUV, der sprænger rammerne

Billede af Tesla Model X

Tesla Model X

Denne elektriske SUV har et blæret high-tech udseende med “Falcon Wing”-døre, men selvom den måske ikke er hvad man forbinder med en konventionel familiebil, har Tesla Model X plads til hele familien med fokus på velvære og plads til leg. Med en enorm detaljegrad inden for materialer er modellen samtidig den mest aerodynamiske SUV i verden.

Fordele

Hurtig acceleration

Fra 0-100 på 2,6 sekunder

Lang rækkevidde på en opladning

Kører minimum 536-560km på en opladning (est.)

High-tech infotainment system

Opladning og underholdning til alle passagerer.

“Falcon Wing”-døre

De giver mere plads til hurtigt at komme ind og ud. Især praktisk, hvis du har meget bagage.

Automatisk baneskifte og banecentrering

 Hjælper dig med at styre bilen til perfektion med minimal indsats.

Ulemper

Ingen Android Auto / Apple CarPlay

Der er desværre ingen mulighed for dette. Om det kommer i fremtiden ved vi ikke.

Høj startpris

Det er en dyr model som, til prisen, er lidt for spartansk
indvendig.

Alt Om Tesla Model X: Performance og Plaid

Vi har kigget på Tesla Model X og dykket ned i detaljerne af Tesla Model X og dens højtydende modeller: Performance og Plaid. Fra tekniske specifikationer til priser, tilbehør, forsikring, vi trækker sløret fra forventningerne og virkeligheden. Vi udforsker også de væsentlige forskelle, der adskiller Model X fra Model Y, for at hjælpe dig med at træffe det mest informerede valg.

De to Tesla X modeller

Model X PerformanceModel X Plaid
Rækkevidde: 576 kmRækkevidde: 543 km
Reel rækkevidde: 470 km (340 – 670 km)
Reel rækkevidde: 470 km (340 – 670 km)
Opladningstid: 10,5 timer hjemme, 35min Supercharger
Opladningstid: 10,5 timer hjemme, 35min Supercharger
Batteri: 98 kWhBatteri: 98 kWh
Acceleration 0-100 km/t: 3,9 sek
Acceleration 0-100 km/t: 2,6 sek
Tophastighed: 250 km/tTop hastighed: 262 km/t
670 hk1.020 hk
Sæder: 5, 6, 7 personerSæder: 6 personer
GlastagGlastag
Max bagageplads: 2,614 lMax bagageplads: 2,614 l

 

Hvornår kommer den nye Tesla Model X?

Den nuværende version af SUV’en, har været til salg siden 2015 – dog med opdateringer undervejs. I hjertet af den nye Model X, som ikke forventes at ankomme før tidligst 2025, vil der være smart ny batteriteknologi fra Tesla for at øge rækkevidden og reducere vægten.
Tesla Model X, kendt for sin imponerende acceleration, køreegenskaber og luksuriøse komfort, tilbyder to højtydende varianter: Performance og Plaid. Den tidligere variant, Performance, er kendt for sin skarpe acceleration og rækkevidde, mens den senere, Plaid, er en hyldest til teknologisk innovation og en brutal ydeevne og acceleration uden sidestykke i verden af SUV’ere.

 

Fordele og ulemper af Tesla Model X

FordeleUlemper
Langdistance batteri
Måske lidt for spartansk indvendig i forhold til prisen, og lidt under gennemsnitlig byggekvalitet.
Super hurtig acceleration
Kunne godt bruge en opdatering til nyeste batteriteknologi
Unikke falcon-bagdøre
Yoke rattet kan være lidt af en udfordring, men man kan vælge et almindeligt rat.
Rummelig familiebil

 

Interiør, komfort, og bagagerumsplads

Et nøgternt og næsten knapløst interiørdesign er klassisk Tesla. Som fører har man et komplet digitalt instrumentbræt. Er du klar, til at omstille dig fra et almindeligt rundt rat til et Yoke rat, så er chancen der. Hvis ikke, så kan du sagtens vælge et almindeligt rat uden ekstraomkostning. Hvad der er ret unikt er Model X’s forrude og glastag, der er lavet i ét stykke og går fra motorhjelmen op over passagererne på forsædet og giver en komplet uforstyrret udsigt. På trods af nogle meget unikke features, så er fornemmelsen, at Model X kabinen ikke helt svarer til prisklassen, set i sammenligning med andre SUV’ere i samme prisklasse.

 

Køreoplevelse i Tesla Model X

Køreglæden er garanteret i en Tesla X, med modellens helt nye aerodynamiske dæk med lav rullemodstand. De sikrer god kontakt til vejen, og du kan være sikker på en behagelig køretur, uden alt for mange bump. Derudover hjælper bilens autopilot dig med at styre, accelerere og bremse helt automatisk, selvfølgelig under dit opsyn. Du slipper altså for nogle af de lidt mere kedelige ting ved at køre bil, og kan bedre nyde køreturen.
Automatpiloten er meget veludviklet i Tesla X, og du vil med garanti hurtigt blive rigtig gode venner med den. Den hjælper dig sågar med sikkert at skifte bane automatisk, når du kører på motorvejen. Modellen har derudover også et indbygget bane-centreringssystem, der hjælper dig med at holde bilen centreret på vejen, når du kører.

 

Faktisk Ydelse og Rækkevidde af Tesla Model X

Elbiler, ligesom Tesla Model X, er kendt for deres bemærkelsesværdige rækkevidde. Men faktorer som vejrforhold kan påvirke bilens faktiske ydelse og rækkevidde.
Vi har samlet en tabel, der viser Model X’s præstation under to forskellige vejrforhold: koldt og mildt vejr. Denne data giver dig en klarere forståelse af, hvordan dit køretøj vil præstere under forskellige temperaturer, og kan hjælpe dig med at planlægge dine ture bedre, uanset årstiden.

Faktisk rækkevidde er mellem 340 – 670 km

Koldt vejrMildt vejr
Bykørsel – koldt vejr465 kmBykørsel mildt vejr670 km
Motorvej – koldt vejr340 kmMotorvej430 km
Kombineret – koldt vejr400 kmKombineret – mildt vejr530 km

Indikation af den virkelige rækkevidde under forskellige vejrlige situationer. Koldt vejr: ‘værste tilfælde’ baseret på -10°C og brug af klimaanlæg til opvarmning. Mildt vejr: ‘bedste tilfælde’ baseret på 23°C og ingen brug af klimaanlæg. For ‘Motorvej’ tal antages en konstant hastighed på 110 km/t. Den faktiske rækkevidde vil afhænge af hastighed, kørestil, vejr og rutebetingelser.
Kilde: EV database

 

Opladningshastighed

Opladning af en Tesla Model X sker fantastisk hurtigt på en supercharger station og andre ladestationer rundt om i landet, som lader med 170 kWh. Med en hjemmelader går det knap så stærkt, da de fleste husstande som regel har en 11 kWh tilslutning til elnettet.

HjemmeopladningHurtig opladning
Opladning11 kW (AC)Opladning170 kW (DC)
Opladningstid (fuld opladning)6t 15minOpladningstid (fuld opladning)25 min
Rækkevidde pr opladning time57 km/tRækkevidde pr opladning time580 km/t

Hvad koster Tesla Model X?

Prisen på den nye Tesla Model X starter fra 1.269.296 kr. for Dual Motor firehjulstræk modellen, og 1.413.296kr. for Tri-Motor firehjulstræk Plaid modellen.. Priserne er igennem 2023 blevet reduceret en del, så det er blevet billigere at blive Tesla ejer. Du kan læse mere her om prisfald på Tesla.

TESLA Model XRækkevidde0-100 km/tTophastighedHKPris
Model X Plaid5282,6 sek26210201,413,296
Model X Performance5603,9 sek2506701,269,196

Kilde: Tesla

 

Konklusion: Er Tesla Model X et godt køb?

Overvejer du, om en elektrisk SUV kunne være din næste familiebil? Model X er udviklet helt fra bunden som elbil, og Tesla fastholder stadig en – dog smal – føring over mindre kreative konkurrenter som Audi, Jaguar, Mercedes og stort set alle andre mainstream elbilproducenter lige nu. Ja, dens rivaler er bedre bygget og mere genkendelige, men Tesla er stor, luftig og har en humoristisk kant. Og det er ikke kun fordi den har falcon-døre.

Tesla Model X er en sjov og engagerende familiebil med plads til alle, og en mere legesyg personlighed end dens ydre udseende antyder. Og du kan ikke ignorere opladningsnetværket: det alene fjerner så meget af besværet og frustrationen fra skiftet til elektrisk. Model X er en rigtig god bil, men vi ville nok vente til den opdateret 2025 Model X kommer på markedet med ny batteriteknologi, opdateret design, og forhåbentligt et interiør og features som passer bedre til prisklassen.

 

Ekstra udstyr til Model X

Når du køber din Tesla Model X har du et begrænset udvalg af ekstraudstyr, der kan tilføje lidt mere komfort og køreglæde:

EkstraudstyrPris i kr.
22″ Turbine-fælge47.000
Lakfarver9.500 Solid Back

12.500 Midnight Silver

12.500 Deep Blue

15.500 Red Multi Coat

25.500 Midnight Cherry Red

Beige og hvidt interiør18.800
6 sæder vs 7 sæder konfiguration60.000 (6 sæder) 32.400 (7 sæder)
Enhanced Autopilot

  • Navigate on Autopilot
  • Automatisk vognbaneskift
  • Autopark
  • Summon
  • Smart Summon
29.200
Fuldt selvkørende egenskaber58.300
7 sæder konfigurationLeveres ikke i Europa (i USA er prisen USD 3.000)
Live trafikvisualisering

Kort med satellitvisning

Streaming af video

Caraoke*

Streaming af musik

Internetbrowser*

Abonnement (Gratis i 30 dage)

Forsikring

Prisen på forsikring af en Tesla Model X afhænger vanen tro af flere forskellige ting, såsom bilens alder, dit kørselsmønster, hvor længe du har kørt uden skader, og i særdeleshed din alder og bopæl.
Vi har kigget lidt rundt og fået nogle forsikringspriser for en Tesla Model X, som du kan læse mere om i detaljer her på Tesla forsikring.

Seneste om Tesla

easee-home-ladestation

Tesla bilerne har efterhånden været på det danske marked i …

Se mere

ParkOne p skrive

Vi har evalueret de bedste automatiske p-skiver der passer til …

Se mere