Tesla Model Y

Rent udtryk og fantastisk rummelighed

Billede af Tesla Model Y

Tesla Model Y

Hvis du leder efter en smart Tesla, der kan imponere med både et stilsikkert design og hurtig accelerering, men du stadigvæk godt kunne tænke dig at have plads til bagage og måske endda kunne hjælpe en ven med flytningen, er Model Y en god mulighed.

Fordele

Hurtig acceleration

Fra 0-100 på 3,7 sekunder

Lang rækkevidde

514-533 km på en opladning (WLTP)

God plads til bagage og passagerer

Bilen kan opbevare helt op til 2000 liter.

Stilsikkert design

Modellen er helt fri for klodsede installationer.

Ulemper

Afhængig af en enkelt skærm

Næsten alt styres fra en 15” skærm. Det kan være frustrerende, hvis noget er galt med skærmen.

Ingen Android Auto / Apple CarPlay

Der er desværre ingen mulighed for dette. Om det kommer i fremtiden ved vi ikke.

Mere om Model Y

Se flere specifikationer om Tesla Model Y

Denne mellemstore SUV-model findes i en Long Range-udgave, der når op på 100 km/t på fem sekunder, men hvis det godt må gå endnu stærkere, kan du også få fingrene i en Model Y Performance-variant, der går fra 0-100 km/t på bare 3,7 sekunder.

Modellen har meget mere plads at byde på end ved første øjekast, hvor den giver indtryk af en hurtig sportsvogn. Model Y har fem sæder fordelt på to rækker, og du kan også tilvælge en tredje sæderække, der i alt giver dig syv sæder.

Bilen er mere rummelig end for eksempel en Tesla Model 3, og har samtidig en god pris, der er billigere end Tesla Model X. Den ekstra rummelighed giver god plads til at sidde komfortabelt, og med et stort soltag (der ikke kan åbnes) og generelt store vinduer, føles bilen rummelig og giver god luft og udsigt.

Modellen har i det hele taget et meget stilrent og enkelt look. Alt bortset fra knapper til døre og vinduer og et par knapper på rattet, styres fra en 15” touchskærm i midten af kabinen. Det er altså herfra, at du foretager dig alt i bilen, lige fra at se hastigheden til at åbne handskerummet.

Hvert andet sæde på hver række kan slås ned, så der kommer luft i midten af bilen. Det er især praktisk til opbevaring af ski, møbler eller anden slags bagage. Der er ligeledes god plads i modellens bagagerum, især hvis du slår bagsæderne ned. I alt kan modellen rumme omkring 2.000 liter.

Køreoplevelse i Tesla Model Y

Med forhøjede sæder og et lavt instrumentbræt, har du et fantastisk overblik over vejen. Og som nævnt vil glassoltaget give en følelse af ekstra god plads. Taget er desuden UV-sikret. For ekstra køreglæde, er du omgiver af et surroundsound-system, der består af hele 22 højtalere. Og er du af sted på et længere roadtrip, kan du sørge for at alle passagerer er underholdt. Der er nemlig trådløse opladningspladser til alle i bilen.

12 ultrasoniske sensorer opfanger de biler, der er i nærheden af dig, og hjælper på den måde med at forebygge eventuelle kollisioner. Tesla Model Y viser som noget nyt præcis, hvilke biler, der er i nærheden af dig, helt ned til mindste detalje. Sensorerne er derudover en stor hjælp, når du skal parkere.

Hvis du tilvælger Teslas såkaldte “fuldt selvkørende egenskaber ”-ekstraudstyr for 58.300, – DKK, kan modellen registrere lyssignaler, og stopper selv, når den registrerer et rødt lys eller et stopskilt.

Du kan via forskellige indstillinger selv vælge, om du vil have bilen til at være stabil gennem autopilot eller fleksibel som med et manuelt gear, og som et ekstra plus kan du justere vægtningen af rattet. På den måde har du nærmest flere biler i én, da du kan få den til at føles ganske forskelligt fra indstilling til indstilling.

Denne model imponerer også ved at være yderst leveringsdygtig med god trækkraft i hårdt terræn, regn, sne, mudder og off-road-kørsel. Modellen har to individuelle elektriske motorer, der digitalt kontrollerer drejningen af for- og baghjul. De giver dig maksimal kontrol, stabilitet og trækkraft.

Tesla Model Y rækkevidde

Modellens Long Range-udgave har en rækkevidde på 533 km per opladning, mens Performance-varianten opgraderer med højere accelerationsevne og 21″ fælge, men til gengæld har lavere rækkevidde på 514 km per opladning.

Med en 100% elektrisk bil som Tesla Model Y, behøver du aldrig at tænke på en tankstation igen. Ved Teslas superopladerstationer kan du oplade op til 270 km på omkring 15 minutter, og hvis du oplader bilen natten over, skulle du gerne vågne til en fuldt opladet bil.

Hvad koster en Tesla Model Y

Den hurtige accelerering og den lange rækkevidde koster selvfølgelig, men en Tesla Model Y er dog ikke den dyreste på markedet.

Modellen kommer i to forskellige konfigurationer: Long Range og Performance. Startprisen på en Long Range er 499.412, – DKK, mens du skal af med minimum 591.412, – DKK for en Performance-udgave.

Seneste om Tesla Model Y

Solcelleanlæg med batteri

Energikrisen raser og for den almindelige danske husejer betyder det, …

Se mere

Wallbox Pulsar Plus - ladestander

EO Mini Pro 2 ladeboks – En kraftig oplader til …

Se mere

Wallbox Pulsar Plus - ladestander

Wallbox Pulsar Plus ladeboks – Opladeren med alt du har …

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder, tips & tricks og gode tilbud til dig og din Tesla