Tesla Model 3

Måske Tesla’s bedste bil til dato.

Tesla model-3-performance

Tesla Model 3

Elsker du teknologi og touch-skærme, og finder du det fedt at din bil bliver bedre via softwareopdateringer, og er du vild med tanken om at køre elektrisk? Så vil du elske Tesla Model 3.

Fordele

Billig forsikring

Den billigste af alle Tesla modeller

Fantastisk ydelse

Fra 0-100 på 3,3 sekunder

Lang rækkevidde på en opladning

491-602 km på en opladning (WLTP)

Billig (ift. andre Tesla modeller)

Har en startpris på 384.000 kr

Mere teknologisk avanceret

Langt mere teknologisk avanceret end konkurrenter som Audi, BMW mv.

Ulemper

Ingen Android Auto / Apple CarPlay

Der er desværre ingen mulighed for dette. Om det kommer i fremtiden ved vi ikke.

Ikke meget baggagerumsplads

Ikke meget plads i baggagerum sammenlignet med andre Tesla modeller.

Mere om Model 3

Se flere specifikationer om Tesla Model 3

Tesla Model 3 er blevet kåret som årets elbil i 2019, og er hurtigt blevet en af de mest populære elbiler i Danmark. De fleste vælger at købe Long Range modellen som kan køre længere end Standard & Performance modellen.

Model 3 er også imponerende hurtig i optrækket, hvor Performance modellen går fra 0-100 på 3.3 sekunder, og Long Range modellen 4.4 sekunder. Hvis du endnu ikke har oplevet at blive blæst bagover af optrækket, anbefaler vi dig at prøve at tage ud og prøvekøre en. Det skal prøves på egen krop, virkelig noget af en oplevelse.

Ladetiderne på Tesla Model 3 også også meget imponerende, og er den Tesla som lader hurtigst op af alle modeller.

Tesla Model 3 kan også betjenes direkte fra din sofa. Der medfølger nemlig en app hvor du kan kontrollere mange ting, såsom opvarmning bilen inden du kommer ned og sidder i den, eller sporing af bilen i tilfælde af du har glemt hvor du har placeret den. Man kan bruge nogle timer i denne app, blot for at finde ud af hvor meget man faktisk kan. Vores begrænsede erfaring fortæller os i hvert fald det fungerer utrolig godt.

Hele bilen oser af minimalisme. Første gang man sætter sig ind på førersædet af en Model 3 bliver man både overvældet og en smule usikker. Instrumentbrættet som man kender det fra de fleste biler er nemlig væk. Du har ikke de gængse instrument som speedometer, ventilationsstyring mv. Alt er styret fra den store skærm der sidder i midterkonsollen, alt fra styring af spejle, ventilation, åbning af handskerum, speedometer og navigation. Ja, faktisk alt, med undtagelse af vinduer og døre. Det skal man lige vænne sig til.

Køreoplevelse i Tesla Model 3

Optræk og accelleration er helt vanvittigt. Selv Long Range modellen som kommer fra 0-100 på 4.4 sekunder, kontra Performance modellen som kan gøre det på 3.3 sekunder, føles helt vanvittigt. Man bliver vitterligt blæst tilbage i sædet. Fed oplevelse.

Når det kommer til vejgreb og håndtering gør den det også fremragende, og er måske Tesla’s bedste bil til dato hvad dette angår. Den ligger rigtig godt på vejen, både i ligebane, og i skarpe sving. Skulle man pointere lidt der kunne gøres bedre er det affjedringen. Den kan føles en anelse hård, og føles ikke helt lige så blød som hvis du ejede fx. en Audi i samme prisklasse.

Tesla Model 3 rækkevidde

Den står til at kunne levere en rækkevidde på 547 kilometer, (Long Range, 602 km). Det skal dog tages med et gran salt, da det kommer meget an på hvordan du kører bilen. Jo “pænere” du kører, jo længere rækkevidde får du også. På en fuld opladning kan du sagtens køre en tur fra København til Aarhus fx.

Du kan hele tiden følge med på skærmen i din Tesla om hvor mange kilometer der er tilbage ud fra det strøm der er på bilen. Sjovt nok er det med til at “nudge” en til at køre lidt pænere.

Vejret kan også have en påvirkning på hvor optimalt batteriet virker. Koldt og fugtigt vejr vil gøre bilen kan køre lidt kortere på en opladning.

Hvordan er sikkerheden?

Sikkerheden i Tesla Model 3 er helt i top. Den scorer helt i top af NCAP-testen, og har fået nog lig den højeste bedømmelse der kan fåes. Der er rosende ord hele vejen rundt og passagerer i en Model 3 kan føle sig sikre hvis noget skulle gå galt. Bilens sikkerhedssystemer er det bedste, Euro NCAP har testet. Dette må siges at være meget flot, og bestemt noget man skal tage med i overvejelserne når man skal købe ny bil. Det automatiske nødbremse system fungerer perfekt, og forhindrede sammenstød i NCAP-testen. Beskyttelsen mod piskesmæld er også i helt i top. Overordnet set, er det til dags dato en af de absolut sikreste biler i sin klasse. Well done Tesla!

Hvad koster en Tesla Model 3

Tesla Model 3 kommer i 3 forskellige konfigurationer. En Standard, Long Range & Performance, og priserne er naturligvis forskellige alt efter konfiguration.

Både rækkevidde, hurtig acceleration og et premium interiør koster mere.

Standard modellen, som hverken har den lange rækkevidde, hurtige acceleration, eller premium interiør har en startpris på 370.000 DKK. Dette er den absolut billigste og den mest skrabbede model. Skal du have Long Range modellen skal du forvente en startpris på omkring 450.000,- DKK, og Performance modellen en startpris på 484.000 DKK.

Seneste om Tesla Model 3

Alt om Tesla Model 3 modellerne

Tesla Model 3 er en fantastisk elbil, som kommer i …

Se mere

Solcelleanlæg med batteri

Energikrisen raser og for den almindelige danske husejer betyder det, …

Se mere

Wallbox Pulsar Plus - ladestander

EO Mini Pro 2 ladeboks – En kraftig oplader til …

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder, tips & tricks og gode tilbud til dig og din Tesla