Tesla Model Y vs Model 3 (2024): Se hvilken der passer dig bedst?

Tesla Model Y vs Model 3, hvilken passer dig bedst? Til dig som overvejer en Tesla Model Y eller Model 3 (nyeste 2024 årgang), så har vi lavet en sammenligning, som vi håber kan hjælpe dig med nemmere at beslutte, hvilken model, der passer dig bedst. Både Model 3 og Model Y er fremragende elbiler fyldt med nyeste teknologi, men der er væsentlige forskelle nu da den nye Model 3 har fået helt nyt interiør, og det går vi igennem i det efterfølgende.

Tesla Model YTesla Model 3 (2024 årgang)
Fordele:
– Bedre passagerplads
– Meget mere bagageplads
– Fantastisk for familie med børn
– Stor bil til en relativ lav pris
Fordele:
– Længste rækkevidde
– Billigere
– Fantastisk køreglæde
– Helt nyt og forbedret interiør
Ulemper:
– Højere pris, men stadig en billig stor familiebil
– Har ikke helt kørekomforten, som man forventer af en SUV
Ulemper:
– Knap så praktisk
– Mindre bageplads (større i denne nye model)
– Lave siddehøjde bag giver mindre komfort for “høje” bagsæde passagerer.

Tesla Model Y vs Model 3 – Kort fortalt

Tesla Model Y og Model 3 er begge bygget på den samme model 3 platform og deler ca 75% af de samme komponenter, men der er væsentlige forskelle. Tesla Model Y, som er en kompakt SUV rettet mod familien, har væsentlig mere bagageplads, en højere grad af komfort, men er stadig sjov og rap at køre i. Tesla Model 3, er en sedan med mindre bagagerumsplads (større i denne nye Model 3), en kompakt kabine, men føles væsentlig hurtigere og mere fast i køreoplevelsen end Model Y.

Design og komfort: Mere plads i Model Y

Vi vil meget hellere sidde bag i Model Y end i Model 3. Der er ikke bare mere plads, men afstanden fra gulvet til sæderne er større og det giver en meget mere behagelig siddeposition i en Model Y. Her er en sammenligning af bagsæde plads fra “i1Tesla” på YouTube.

Ryglænene på bagsæderne i Model Y kan lænes tilbage, hvis du vil have en lur, og det flade gulv betyder, at der er plads til alles ben, selv med tre på bagsædet. Fordi forsæderne er ret høje, kan du strække dine fødder ud under dem, hvilket gør at pladsen på bagsæderne føles væsentlig bedre..

Både Model Y og model 3 har en armlæn på bagsædet, som kan foldes ned fra midtersædet, selvom det er en skam, at der ikke er et dæksel til kopholderne – de graver ind i albuen.

I både Model Y og model 3 får du får ISOFIX monteringspunkter på de ydre sæder, men de er ikke de nemmeste at bruge, fordi de er skjult mellem sædebunden og ryggen.

Model 3’s interiør er helt nyt i forhold til Model Y og den nuværende Model 3. Så instrumentpanel, stemningsbelysning, dørpanel, midterkonsol, er blevet væsentlig pænere og i bedre materialer. Sæderne er ventilleret og derfor mere komfortable når det er varmt. Interiøret i Model 3 er væsentlig mere sporty og giver en mere indhyllende følelse, hvilket vi foretrækker hvis ikke der der skal børn med på de lidt længere ture.

Køreoplevelse, rækkevidde og acceleration

Rækkevidden for den nye Model 3 er øget fra 602 km (Long Range) til 629 km, så noget længere rækkevidde end Model Y’s 533 km (Long Range). Model 3’s mindre størrelse og vægt er en fordel for både driftsomkostninger og miljø. Har du behov for rummelighed, så har Model Y selvfølgelig væsentlig mere plads og komfort i kabinen og større bagagerum, hvilket gør det til en bedre køreoplevelse for hele familien, og mere praktisk på de længere køreture.

Acceleration og tophastighed: Model 3 er hurtigere

Begge modeller tilbyder imponerende acceleration og tophastighed. Model 3’s mindre størrelse og vægt giver den dog en lille fordel i forhold til Model Y i disse områder.

Håndtering og køreoplevelse: Model 3 er mere sporty

Når det kommer til køreegenskaber, er Model 3 og Model Y begge utroligt gode køretøjer. Model 3’s lavere tyngdepunkt tilbyder dog en mere sportslig køreoplevelse, mens Model Y’s højere profil giver et bedre overblik over vejen.

Hvilke ladebokse er bedst?

Læs vores evaluering sammenligning af de bedste ladebokse

Sammenligning af leje-ladebokse

Læs vores oversigt og evaluering af ladebokse du kan leje

Bedste ladebokse til solceller

Læs vores oversigt og evaluering af ladebokse til solceller

Sikkerhed: Identisk for Model Y og Model 3

Sikkerheden er den samme i model Y vs Model 3

Begge modeller er baseret på Model 3 platformen og har nogenlunde samme sikkerhedsfunktioner, autopilot og selvkørende evner, så det er ikke her Model Y og Model 3 adskiller sig.

Praktisk anvendelighed

Komfort og passagerplads

Model Y har mere hoved- og benplads, hvilket er en klar fordel for højere passagerer eller familier med børn. Den valgfri tredje sæderække, kan ikke tilkøbes i Europa endnu, men når den kommer, så kan det være en attraktiv mulighed for større familier.

Bagageplads i Tesla Model Y versus Model 3

Model Y’s størrelse giver den mere bagageplads i forhold til Model 3. Dette kan være en afgørende faktor for dem, der ofte har familie med børn eller brug for at transportere store genstande eller meget bagage. Bagsæderne i Tesla Model 3 kan dog også foldes ned så der bliver mere plads.

BagagerumspladsModel YModel 3 (2024 årgang)
Bagagerum “bagved”854 liter682 liter
Bagagerum “foran”117 liter88 liter

Infotainment system: Identisk i begge modeller

Både Model Y og Model 3 kommer med Tesla’s avancerede infotainment system, der inkluderer navigation, musikstreaming, internetbrowsing og adgang til Tesla’s app-butik. De bruger også det samme 15-tommer touchskærm-interface. Så her er de næsten identiske.

Sammenligning af pris of specifikationer – Model Y og Model 3

Tesla Model Y – Long Range2024 Tesla Model 3 – Long Range
PrisKr. 440,990Kr. 399.990
Rækkevidde533 km629 km
Brugbar batterikapacitet57.5 kWh57.5 kWh
kW / km169 kW/km144 kW/km
Bagagerumsplads (maks)2.158 l682 l
Acceleration5,0 sek4,4 sek
Dimensioner (LxBxH)4.752 x 2.129 x 1.6244.694 x 1.933 x 1.443
ØvrigtBagsæder kan foldes for større bagagerumsplads.
3. sæderække tilbydes pt ikke i europa.
Bagsæder kan foldes for større bagagerumsplads.
September 2023 priser opgivet på tesla.com

Tesla forsikringsoversigt – en guide til billigere forsikring

Kigger efter Tesla forsikring? Så har vi lavet en detaljeret oversigt over forsikringspriser for alle Tesla modeller som du kan finde her, billigste Tesla forsikring.

Billigste elbillån – Hvilket elbil billån er billigst?

Hvad er et “grøn billån” og hvilke fordele er der ved “grønne billån”? Vi har her kigget på priser fra forskellige banker og “grønne billån“.

Konklusion

Så hvad er det bedste valg, en Model Y eller en Model 3? Hvis pris, performance, effektivitet, acceleration, og køreglæde, er vigtigst, så er Tesla Model 3 nok det bedste valg. En Model 3 kører længere og bruger mindre strøm per kilometer. Men hvis komfort og ekstra plads til passagerer og bagage er væsentligst, så er Model Y klart det bedste valg.

Hvis du ikke absolut har brug for mere plads til passagerer og bagage, så sparer du penge på bilen og driftsomkostninger ved at købe en Tesla Model 3.

Da begge modeller er bygget på Model 3 platformen, så er Model Y knap så komfortabel, som vi normalt forbinder med en SUV. Affjedringen er noget stivere for at passe til ydeevnen og motorkraften. En test tur i en Tesla Model Y og Model 3 vil nok være en rigtig god ide, inden du beslutter dig.

Skriv en kommentar