Rækkevidde i Tesla – alt du skal vide!

Tesla kender de fleste efterhånden. Det er et amerikansk børsnoteret selskab, der producerer elbiler, batterier og andet, der relaterer sig til bæredygtig energi. Og netop bæredygtig energi er fremtiden! I dag ved vi, at bæredygtig energi er en form for energi, vi må investere i, for det er holdbart på den lange bane.

Tesla producerede den første el sportsvogn på markedet, og de er kendt for deres lækre designs. Det er eksklusivt, luksuriøst – og samtidig gør du noget godt for kloden. 

Hvad er rækkevidden for en Tesla?

Rækkevidden for de nyeste Tesla modeller kan du se nedenfor.

Model 3
491-602 km. FDM har testet den til at kunne køre 350 km ved vinterkørsel.

Model Y
514-533 km.

Model S
Den absolut længst kørende. 637-652 km.

Model X
536-560 km.

De forskellige modeller kan du læse mere om på vores side, og blive klogere på deres specifikationer.

Læs mere om modellerne her:

Bemærk: Der er mange, der selv har prøvekørt bilerne og vurderet, hvad rækkevidden er. Vær dog opmærksom på, at rækkevidden altid er personlig og vil afhænge af forskellige faktorer. Det kan være, hvor du kører henne, hvor langt, hvor hurtigt, og hvilket vejr du kører i. Derfor kan du aldrig sammenligne 1:1, men du kan få en fornemmelse af, om modellen passer til dit behov. Som sagt er det blevet meget nemmere at have elbil i dag, og der er gode forhold til elbiler særligt i de større byer

Tips til længere rækkevidde

En Tesla er blandt de elbiler med den absolut længste rækkevidde på markedet i dag. Nogle af de vigtigste faktorer, som spiller ind på rækkevidden af en Tesla, er;

 • Opladningsvaner
 • Temperaturen
 • Din kørestil
 • Og selvfølgelig om du kører på motorvej eller bykørsel.

Kørselsvaner og diverse omstændigheder er naturligvis noget, der også gælder for elbiler såvel som benzin og dieselbiler, når det kommer til rækkevidden af brændstof.

Du kan blive klogere på, hvordan du kan forlænge rækkevidden senere i denne artikel, men her er nogle af de mest essentielle råd:

 • Køretøjer med baghjulstræk: Tesla anbefaler, at du holder opladningsgrænsen på 100 % til dagligt. Regelmæssigt skal du oplade den til 100 %. Hvis din bil ikke bliver brugt i for eksempel en uge, skal du køre din bil, som du ellers ville og oplade den til 100 %. Dette er i tilfælde, når billedet viser 50 % eller 100 %.
 • I tilfælde af at billedet viser “daglig” eller “tur”, kan du holde batteriets opladningsgrænse under 90 %. Du kan indstille app’en til “daglig”. Hvis du har brug for hele rækkevidden, kan du øge grænsen til “tur”, alt efter hvad dit behov er. 
 • Til køretøjer med firehjulstræk kan du holde batteriets opladningsgrænse til under 90 % til dagligt brug. Dette gøres gennem app’en Energy app. Hvis du skal køre langt, kan du øge grænsen til “tur”.

Hvad er rækkevidde?

Rækkevidde er den estimerede afstand, som en Tesla model kan køre på en opladning. Da Tesla laver elbiler, skal de oplades, og det er relevant derfor at vide, hvor langt du kan nå på en opladning. Det kan også give mening at tænke det som mængde energi, dit batteri har oplagret på et givent tidspunkt. Som ejer af en Tesla kan du få vist rækkevidde som procentdel af den resterende mængde batterienergi eller som det resterende antal kilometer, du kan køre. 

I dag bliver det mere og mere almindeligt med ladestationer, men du skal være opmærksom på, om du kan nå hen til en ladestation, inden batteriet løber tør. 

Den rækkevidde, der vises i din Tesla, er tilpasset ud fra fastlagte EPA-testdata. Derfor ikke dit personlige kørselsmønster. Det vil variere, alt efter hvordan du oplader batteriet igennem levetiden, og hvordan den indbyggede computer vil beregne rækkevidden i bilen. 

Den eksakte rækkevidde vil afhænge af forskellige ting. Det kan være klima, og hvordan du kører bilen. Du kan bruge en Energy-app til at overvåge din personlige rækkevidde. Den sidder på touchskærmen i din Tesla. Det er supersmart og kan hjælpe dig til at forlænge din rækkevidde, når du ved, hvad der netop formindsker den. 

Hvordan bruger du energy-appen?

Med Energy-appen får du en super smart app på din touchskærm i bilen. App’en skal hjælpe dig til at få en mest muligt effektiv bil, som har den bedste rækkevidde. Når du kører, vil den analysere din kørsel og anvende de data til at beregne din rækkevidde. Det kan den bruge til at beregne, hvornår du skal lade bilen op næste gang.

Det er genialt! Brug app’en ved at åbne apps-menuen på bilens touchskærm, og her kan du vælge Energy ikonet. Så er du i gang!

Se også andre nyttige apps til dig som elbil ejer her.

Hvad er de bedste opladningsvaner?

Der er flere gode vaner, du kan tilegne dig for at passe bedst mulig på din Tesla og batteriet. Du kan læse nogle af dem her:

 1. Det er godt at have en opladningsrutine dagligt ved hjælp af en lavspændingsoplader. Det er godt at undgå, at batteriets ladeniveau kommer for på lavt niveau.
 2. Du skal nøjes med at bruge SuperCharging, altså hurtig opladning, når det er højest nødvendigt. Det kan være, når du skal køre meget langt.
 3. Det er en god idé at oplade batteriet til den korrekte grænse, som er sat for dit køretøj ud fra det installerede batteri. Du kan selv justere dette ved at åbne opladningsskærmbilledet på touchskærmen og trykke “indstil grænse”. 

Hvordan påvirker koldt vejr rækkevidden?

Koldt vejr reducerer rækkevidden. Det sker, fordi det kølige vejr kræver ekstra energi fra batteriet. Et koldt batteri vil bruge mere energi til at skulle beholde dens optimale driftstemperatur. Derfor vil koldt vejr også begrænse effekten ved bremsning. Du kan forsøge at undgå dette ved at bruge forskellige metoder – selvom det ikke helt kan undgås, at rækkevidden vil blive påvirket. 

Der er flere gode råd, du kan følge:

 1. Det er godt at lade Teslaen være tilsluttet strøm, så snart det er muligt. Dermed vil batteriet holde på varmen og ikke stå og blive koldt. Du skal ikke bekymre dig om overopladning – det vil en indbygget computer forhindre. 
 2. Du kan prækonditionere batteriet. 
 3. Ved ikke at skrue meget op for varmen eller bruge aircondition, kan du forøge rækkevidden. I stedet for kan du bruge sædevarme til at bevare en god temperatur i bilen.

Læs mere på Tesla’s hjemmeside for flere tips om kørsel i vintervejr og maksimal rækkevidde

Din kørestil og omstændighederne

Når du kører, vil den måde, du kører på, vejret og omgivelserne spille en rolle for rækkevidden. Hvis du ofte skal standse, der er dårligt vejr, eller du skal køre op ad bakke, vil batteriet blive belastet mere. 

Du kan være opmærksom på, hvad det er, der reducerer din rækkevidde, mens du kører:

 • Er det, at du kører hurtigt? Fx vil kørsel 110 km/t på motorvej reducere rækkevidde betragteligt i forhold til 80 km/t på landevej.
 • Bremser du ofte?
 • Kører du meget korte ture ofte?
 • Kører du op ad bakke?
 • Kører du i regn, sne eller modvind?

Yderligere tips til længere rækkevidde

Du har allerede fået mange gode tips, som du forhåbentligt kan bruge, men du kan også bruge disse tips, der kan hjælpe dig endnu mere:

 • Det er en god idé at opretholde bilens dæktryk. Du kan se dæktrykket på dørkarmen i førersiden. 
 • Hvis du kører let (altså uden meget bagage), vil bilen også være lettere, og det kræver mindre energi.
 • Det er en god idé at tage cykelholdere eller tagbokse af, når du ikke bruger dem. Så får du en endnu lettere bil, der får bedre rækkevidde.
 • Prøv at reducere vindmodstanden. Du kan lukke vinduerne og skifte fra lav luftaffjedring til meget lav, når du kører på motorvej. 

Med disse tips vil du forhåbentligt blive i stand til at forlænge rækkevidden for din Tesla bil.

Spørgsmål og svar, Tesla rækkevidde

Hvad er rækkevidde?

Rækkevidde er den estimerede afstand, som en Tesla model kan køre på en opladning. Det skal du være opmærksom på, når du kører, så du ikke strander et givent sted. 

Påvirker vejret rækkevidden?

Ja, det gør det. Det vil være uundgåeligt. Koldt vejr vil gøre, at batteriet ikke holder lige så længe. Du kan dog gøre forskellige ting for at undgå det så vidt muligt.

Kan Tesla regne min personlige rækkevidde ud?

Ja. Energy-app’en hjælper med at regne din personlige rækkevidde ud, så du kan se, hvor du kan ændre på noget for at nå endnu længere på batteriet. 

Hvordan optimerer jeg opladningen?

Der er forskellige ting, du kan gøre for at optimere opladningen. Læs med her i vores artikel og få flere gode råd, der forhåbentligt kan hjælpe dig. 

4 kommentarer til “Rækkevidde i Tesla – alt du skal vide!”

 1. Jeg er ny ejer en sej 22 3’er – men F stejl læringskurve! Jeg bor i lejlighed, så nix egen lader.
  Hvordan kan jeg lade billigst muligt. Selv midt om natten, når strøm er billigst tager diverse udbydere jo fast pris …
  Er det bare et vilkår, (som jeg jo godt vidste/ – men troede naivt på billig natstrøm – ) … giv gerne nogle fif 🙂
  Lade op hos kæreste (med lader) i hus. Kan man se/estimere “mit el-forbrug-opladning) – fx natten over … når jeg alligevel er der? Håber I forstår.
  Tak på forhånd
  vh Anne

  Svar
  • Tillykke med din seje 3’er 🙂
   Hvis du ved hvem din kæreste får leveret strøm fra, så har de sandsynligvis en app eller website hvor de opgiver prisen for strøm på forskellige tidspunkter på døgnet. Så kan du starte opladningen når strømmen er billigst.
   Hvis di kæreste har en ladeboks med et “abonnement” (Zapp, Monta, etc.) som giver ham refusion af elafgiften, så har han garanteret også en app som kan styre at opladningen skal ske når det er billigst.

   Prisen for opladning på offentlige ladestationer oplyses normalt inden opladningen starter, så det krævet er besøg til en ladestation og lidt monitorering af om prisen er lavere på specifikke tidspunkter af døgnet.
   OK har nogle priser som afhænger af om man lader med deres “normal”, “hurtig”, eller “lynlader”. Her er der penge at spare på at lade langsomt, men gætter på din tid er kostbar. Så jo mere du kan lade op hos kæresten jo billigere bliver det.

   Håber det hjælper Anne. Ha’ en fantastisk dag 🙂

   Svar
 2. Jeg skal en tur til Toscana her til sommer og det er ligeledes første (rigtig) lange tur i min nye Tesla 3 Standard Range (model 2022).

  Jeg kan naturligvis regne ud – og læse i artiklen – at man kan se en væsentlig forskel i rækkevidde, om man kører hhv. 80 km/t eller 110 km/t.
  Er der nogle, der har gode erfaringer med at køre længere ture og derved også kan give nogle tips til, hvilken hastighed, jeg skal ligge på for at balancere rækkevidden, men også nå til Toscana på fornuftig tid?
  Måske evt. nogle der har tal på, hvor langt de ca. selv kørte på en opladning og ved hvilken hastighed 🙂

  Svar
 3. Hej

  Jeg har købt min først Tesla model 2 2023 491 km den 27.07.2023.

  Jeg har prøvet at oplade den 100 % 2 gange, men den har aldrig vist 491 men kun omkring 435 km ? fejler batteriet noget ?

  Jeg har hat VW ID 4 + ID5, de viste altid opgivet rækkevidde ved 100 % opladning, derefter viste de rækkevide ifht diverse omstændigheder,

  Svar

Skriv en kommentar