Tesla Model 3 vs Model S – Hvilken bil er bedst?

Teslas seneste skud på stammen, Model 3 er den billigste bil, som virksomheden nogensinde har lavet, men hvordan klarer den sig i sammenligning med storebroren, Model S? Vi prøver at give dig svaret i denne guide.

Kilde: https://www.4wheelsnews.com/

Tesla popularitet i bilverdenen er i de seneste år kun gået op ad, og har nærmest stjernestatus hos mange. Fra ydmyg begyndelse i 2003 har firmaet siden kæmpet sig til tops. 

I dag betragtes Tesla blandt de mest innovative bilproducenter verden over. 

Med lanceringen af Model 3 er Tesla’s popularitet kun blevet større, ikke mindst Model 3 er den billigste bil, som virksomheden nogensinde har lavet, og derfor er inden for rækkevidde for et langt bredere publikum end Teslas andre biler. Dens vigtigste rivaler inkluderer udøvende modeller som BMW 3-serien og Audi A4, samt elektriske valg, der spænder fra Kia e-Niro til den overdådige Jaguar I-Pace.

Hvor forskellig er Model 3 så ift. Model S?
Nedenfor prøver vi at give dig en forklaring på de mest væsentligste forskellige, både ift styling, kørsel, rækkevidde, udstyr mm. Det skulle gerne give dig et indblik om hvilken Tesla bil der passer dig bedst. 

Tesla Model 3 vs Tesla Model S – exteriør og styling

Model 3 er en traditionel sedan som tidligere ikke var været det mest populære valg blandt danskerne, mens Model S er en hatchback og en markant større bil, der både er længere og bredere, hvilket også gør Model S har markant mere plads end lillebror Model 3

Model S har et slankt frontgitter, der indeholder Tesla logoet, mens Model 3 ikke har et frontgitter, men blot har Tesla logoet på motorhjelmen.

Model 3 og alle andre Tesla modeller har ikke traditionelle luftindtag, fordi de ikke har brug for luft for at køle en motor. Der er indtag lavere nede på begge biler, men disse er primært for at gøre dem mere aerodynamiske og for at kunne sørge for der kommer luft til bremserne for at køle dem ned. For det har de brug for med hurtig accelationer og hårde ombremsninger 🙂 Begge biler har også metalliske skinner, der kører rundt på kanten af vinduerne på bilen, samt har begge biler et lækkert panoramaglas-tag.

Når det kommer til at konfigurere din bil, så er hvid den eneste farver (I skrivende stund) der er standard på begge modeller. Skal du have andre farver end hvid koster det en lille skilling. 

Begge biler har som standard alu-fælge, Model S kommer som standard med 19” alufælge, imens Model 3 kommer med 18” og hjulkapsler. Tager du hjulkapslerne af Model 3 er der nogle ret fede standard fælge hvis vi nu selv skal sige det. Hjulkapslerne medfølger da det giver mere aerodynamik, og dermed et par ekstra kilometer Model 3 kan køre. 

Tesla Model 3 vs Tesla Model S – køreoplevelse

Vi har endnu til gode at køre en Model S, og har kun kørt Model 3, hvorfor vi ikke kan give dig en 100% dybdegående beskrivelse af selve kørslen. Vi anbefaler dog at du ser følgende video, da den dækker det rigtig godt.

Vi kan godt afsløre at vinderen er Tesla Model 3 🙂

Tesla Model 3 vs Tesla Model S – rækkevidde og opladning

Det er her det bliver en smule mere kompliceret, for hvor langt din Tesla vil køre på en enkelt opladning varierer både afhængigt af hvilken version du går efter, samt hvordan du kører bilen.

De seneste opdatede tal kan du finde på Tesla’s hjemmeside, men der er som nævnt ingen garanti for at det holder stik, da det kommer meget an på hvor “pænt” du kører i bilen. Det skal også siges at med tiden bliver batteriet en smule dårligere (ikke meget), hvorfor det også vil have en indvirkning på hvor langt bilerne kan køre på en opladning. 

Ifølge Tesla’s egne tal lover de:

Model S: 
Rækkevidde på 610km WLTP test – https://www.tesla.com/da_dk/models

Model 3:
Rækkevidde på 560km WLTP test – https://www.tesla.com/da_dk/model3

Det er også værd at bemærke, at Model 3 bruger et andet opladningsstik til Model S og Model X, hvilket betyder, at ikke alle Superchargers i øjeblikket er kompatible med bilen.

Tesla Model 3 vs Tesla Model S – Interiør 

Interiøret i en Tesla er helt unikt. Så snart man sætter sig bag rattet bliver man “blown away”. Det minder ikke meget om det du kender fra en traditionel bil. Du vil formentlig lægge mærke til et par ting: den tilsyneladende mangel på knapper og den gigantiske skærm. Dette har været et kendetegnene ved Tesla-biler ​ siden ​Model S kom på markedet. 

Byggekvaliteten af ​​Model 3 er nok noget af det bedste kvalitet vi længe har set fra Tesla, desværre mangler der stadig lidt før kvaliteten kan matche bilmærker som Mercedes, BMW, Audi.

Med hensyn til at finde en behagelig kørestilling vinder Model S. Den er større og bare mere behagelig at sidde i. Dertil har du mulighed for en lang række justeringer, du kan foretage på sædet og rattet, mens pedalerne er godt placeret, og sædet generelt støtter. Model 3 er næsten lige så god, vi vil dog medgive at sæderne i Model 3 er bedre for ryggen, så skal du køre langt anbefaler vi Model 3.

Tesla Model 3 vs Tesla Model S – Udstyr

De store flotte skærme i Tesla bilerne giver en masse wow-faktor, og gør bare bilen føles rigtig lækker og meget eksklusiv. Skærmene kontrollerer næsten hver funktion, lige fra musik, gps, opladnings- og tripinformation mm… En væsentlig forskel er dog at Model S har en anden digital skærm som gør du kan se hvor hurtigt du kører i din synsvinket som du kender fra almindelige personbiler. Model 3 viser disse oplysninger i det øverste hjørne af sin skærm, og det kræver du drejer hovedet en smule for at se hvor hurtigt du faktisk kører. Det skal man lige vænne sig til.

Tesla gemmer også på smarte funktioner i sine biler, kendt som easter-eggs, der kan være sjovt at se i aktion. I Model S kan du f.eks. Forvandle skærmen til et tegnebræt, så du eller børnene kan hygge sig med at tegne. Du kan fx også ændre GPS til at have overflade fra Mars. I Model 3 kan du lave sjov med dine medpassagere og gøre at der kommer prutte lyde fra sædet. 

Da alle Tesla-modeller får trådløs softwareopdateringer (som undertiden endda udvider til at forbedre bilens rækkevidde eller effektivitet), tilføjes der regelmæssigt nye funktioner til både Model S og Model 3.

Det var alt for nu, og vi håber guiden gav dig et lille indblik i nogle af de forskelle som der er på en Tesla Model 3 vs Tesla Model S.

Sidder du stadig tilbage med spørgsmål, så smid os endelig en kommentar i feltet nedenfor, så skal vi gøre hvad vi kan for at svare på dine spørgsmål

Skriv en kommentar