Suppler dit solcelleanlæg med en varmepumpe

Har du allerede en varmepumpe, eller overvejer du at investere i en?

Solcelleanlæg fungerer som et fremragende supplement til opvarmning i hjemmet, og arbejdet hen imod at blive mere selvforsynende i husstanden. Desværre – som vi alle ved – skinner solen ikke nok i Danmark, til at vi udelukkende kan nøjes med solcelleanlæg. Opvarmning af forbrugsvand og varme i huset kræver meget energi under disse himmelstrøg. Men en kombination af luft-til-luft varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe samt et solcelleanlæg, giver et fornuftigt setup i forhold til en grøn omstilling af husets energiforbrug.

Om vinteren i perioden september-marts er det nødvendigt at supplere varmen i hjemmet, fx med varmepumper som også kan køre på solcellernes energiproduktion i sommerperioden, fx til nedkøling.

Med et solcelleanlæg kan du udnytte al produktionen til eget brug, i stedet for at sælge overproduktionen retur til elnetværket. Det er langt bedre at bruge strømmen selv, end at sælge den, og det skyldes, at du typisk betaler 3 gange så meget for den strøm, du forbruger, i forhold til den strøm, du sælger. Bundlinjen ser derfor bedst ud, hvis du køber mindre strøm og producerer mere selv. Det skal selvfølgelig opvejes op imod investeringen i et solcelleanlæg.

Fordele med varmepumpe

En varmepumpe har den store fordel, at den producerer ca. 5 gange så meget energi, som den forbruger (strøm). Den er derfor et miljøvenligt alternativ til gasfyr, oliefyr og elopvarmning.

Der findes mange muligheder, i forhold til valg af varmepumpe samt optimering af dit hus energiforbrug. Fx vil det give mest mening, at sørge for en ordentlig isolering af huset, inden du tænker i de grønne baner. Start der, hvor du sparer mest i forhold til optimering.

Få et solcelletjek og hjælp til valg af varmepumpe og solceller

Jydsk Tagteknik tilbyder dig et solcelletjek af din boligen, hvor du får en gennemgang af tagets stand samt rådgivning om solceller og placering:

Få et gratis isoleringstjek – se mere her
Få et tjek om du kan få solceller – se mere her

Vil du gerne vide mere om en varmepumpe løsning?

Der findes et hav af leverandører af varmepumper i Danmark, og det kan være lidt en jungle at finde rundt i. Udover selve varmepumpe teknikken, er prisen selvfølgelig også en stor parameter, når du skal vælge en leverandør af en varmepumpe til huset.

Firmaet Nærvarme har udviklet en løsning på levering af varmepumper, hvor du i stedet for at købe varmepumpen upfront, betaler en mindre udbetaling samt et månedligt abonnement. Abonnementet indeholder service på varmepumpen og udskiftning når varmepumpen går i stykker eller bliver for gammel og skal erstattes af en mere effektiv model på markedet.

Du kan få et uforpligtende tilbud fra Nærvarme. De hjælper faktisk også med afkobling af eventuelt gasfyr.

Vær også opmærksom, at der snart åbner en ny tilskudsordning til varmepumper, hvor du kan få omkring 17.000 kroner i tilskud fra det offentlige, når du køber en varmepumpe. Det kan du læse mere om hos Nærvarme.

Læs mere om Nærvarme’s varmepumpe løsning her

Heatnow er et andet firma, som leverer varmepumper (både luft-til-luft og luft-til-vand) samt installerer varmepumpen for dig.

Læs mere om Heatnow’s varmepumpe løsning her

Skriv en kommentar